Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2020 08:21 - децата на новите богати и недосегаеми
Автор: bojo12345 Категория: Политика   
Прочетен: 1531 Коментари: 0 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

                 Презаситени деца на богаташи – главни герои в криминалните хроники
                                                    Любомир Трайков

Жестоката и нечестна смърт на Милен Цвеков, убит на светофар от надрусан милионерски синковец, ни накара да отворим архивите от по-новото време. Презаситените деца на богаташи – бизнесмени и политици често стават главни герои в криминалната хроника. Разбира се, без да се слага знак за равенство между милионерски наследник и престъпник, е факт, че през годините отрочетата на бизнесмени, много от които „назначени” в началото на прехода, а също и на мастити политици, се оказаха са замесени в тежки престъпления, някои от които завършили със смърт.

Ще прескочим класическите примери: синът на Филип Боков, замесен в куп автокражби, чийто живот също завърши трагично; доведеният син на социалната труженичка Емилия Масларова, забъркан със съмнителен бизнес, довел до подозрения за разстрела на бизнес-дама; глезеното синче на нелепата екоминистърка Долорес Арсенова, което стреляше на посоки, а после вината беше поета от синът на висаджията Злати Златев-Златистия; синът на бившия земеделски министър Иван Танев, който се оказа част от банда за точене на ДДС и куп други престъпления и духна в Дубай, дъщерята на млекарския бос Димитър Зоров, която размаза двама работници на околовръстното шосе с чисто новия си мерцедес… За техните подвизи е писано не веднъж. Ще разкажем за по-малко известните изстъпления.

Преди 4 години Пловдив беше потресен от катастрофа, подобна на тази, която отне живота на Милен Цветков. Тогава милионерското синче Любомир Трайков помете с огромния си джип трима души на бул. „Руски” в града. И какво стана – Върховният касационен съд намали присъдата му от 6 на 5 години. Иначе се доказа, че Трайков се носи по улиците на града със 160 км. Забива се толкова силно в колата, която кара Атанас Ламджиев, че я вклинява в спирка и полиция и пожарникари режат ламарините, за да извадят телата на мъртвите. Хората се връщали от работа. Свидетели обясняваха, че виновникът Любомир Трайков е бил пиян, залитал и е бил тотално неадекватен. После мнозина са убедени, че пробите за алкохол са подменени, защото официално е съобщено, че бил зад волана с 0,6 промила, а онези, които го виждат веднага след катастрофата са убедени, че не само е зловещо пиян, но и друсан.

Мъртвите са Атанас Ламджиев, баща на 3 деца, погребан с костюм, купен от милосърдни хора и Виолета Богунска, която има бебенце, чиято поява чака цели 15 години. По-късно от раните си умира и студентката Полина Караиванова. Животът на тези хора е оценен на 5 години, но не е ясно дали убиецът ги лежи и тях. След катастрофата в социалната мрежа събираха подписка да бъде пратен милионерският син в затвора за дълги години, но правосъдниците не се трогнаха особено от това.

Бащата на 26-годишния убиец е транспортният бос Младен Трайков. Синът му до онзи фатален момент има 12 акта за нарушения по пътищата, и въпреки това джитка аудито си без проблем. Пет от наказанията му са за висока скорост.

Бащата Младен Трайков обаче има фирма с над 70 камиона и синът е явно недосегаем. Въпросният Любомир се води студент по бизнес информационни технологии в Пловдивския университет и зам.-управител на транспортната фирма на баща си. В нея отговарял за счетоводството и IT осигуряването, въобще „златен” младеж, откъдето и да се погледне.

Друг герои от кримихрониките е Илия Юруков-Шопа, син на бившия зам.-министър

на земеделието и шеф на Агенцията по горите Стефан Юруков. Той пък се подвизаваше из Пазарджишкия район като мутра. Дори влезе в схватка с местен бабаит – Северин Клашнов-Чарли, по времето, когато ведомството на баща му правеше прословутите заменки на гори.

Скандалът между Шопа и Чарли започва в заведение във Велинград. На другия ден Юруков заедно със свой приятел, тръгва да издирва Чарли, за да си изяснят отношенията. Намира го и вади пистолет. Илия Юруков стреля два пъти. Единственото, което спасява Северин Клашнов от сигурна смърт, е бързата му реакция. Чарли успява да натисне ръката на Шопа надолу и двата куршума пронизват бедрата му, а не го уцелват например в главата.

По същото време срещу Илия Юруков се води и дело за отвличане и нанасяне на побой. Жертвите са двама младежи, заподозрени в кражба. Юруков раздава улично правосъдие. Не е известно да е получил нещо повече от условни присъди по тези две дела. Иначе специално за разправията му с Чарли се носят легенди, че е заради преразпределение на наркопазара в региона. От едната страна е пловдивска групировка, към която принадлежи Чарли, а Шопа е от софийска банда.

По времето, когато царистите бяха на власт се оказа, че синът на бившия евродепутат Станимир Илчев е задържан в Испания за трафик на проститутки. Веднага да уточним, че процесът тече 12 години и накрая Владимир Илчев е оправдан по обвиненията за нарушаване на „правата на чуждестранни граждани и за склоняване към проституция”, за които испанската прокуратура му искаше 10 години затвор и 20 000 евро глоба.

Сагата започна с ареста му през 2003 г. в курорта Рокетас де Мар. До 2005 г. той не можеше да напусне Испания и живя в българското посолство в Мадрид. Първоначалните твърдения бяха, че заедно с рускиня и испанец младият Илчев отнемал паспортите на пристигналите в Испания българки и рускини. По времето на задържането си Владимир работи за българска фирма, създадена от Лилия и Камен Червенякови, роднини на Младен Червеняков, който беше министър на правосъдието, а сега е посланик. Камен Червеняков организирал онова пътуване до Испания на група български танцьорки и взел Владимир Илчев, който знае испански език. Когато го арестуват, той носи над 3600 евро, които му бил дал баща му за пътуването. След като съдът вече е обявил, че е невинен, няма какво повече да допълним. В интерес на истината, от тогава насам Владимир няма никакви проявления, а почтено си изкарва прехраната и има семейство.

Синът на покойния министър Георги Петканов пък се замеси в скандал в Лозенец. Пиянската му компания беше потрошила джипа на Кристиян Василев, българин с норвежки паспорт. Когато го залавят, господинчото казва:

„Аз съм Петър Петканов, министерски син и юрист. По-добре не се занимавайте с нас, ще си имате големи проблеми.” После предлага на потърпевшия да не подава жалба, щял да му плати щетите. Чу се още, че понеже Кристиян Василев не иска нито парите, нито извиненията на Петър, наследникът на Петканов си вади медицинско. След това заплашва притежателят на джипа, че ще го съди за нанесена телесна повреда. Свидетели обаче разказват, че тогава 27 –годишният господин се качва на предния капак на джипа, после се е претърколва през тавана, пада на задния капак, чупи стъклото, а след това пада долу, та оттам и раните. Няма данни този инцидент да е завършил с присъда.

Стефан, синът на друг покоен министър на правосъдието Теодосий Симеонов, пък беше

прочут хулиган в Плевен. Неговият специалитет са побоите, но той прострелва и човек при скандал в плевенска дискотека. Впоследствие, за да потуши скандала, бащата плаща извънсъдебно тлъста сума на потърпевшия.

Емил Дервишев, синът на бивш кмет на Казанлък Стефан Дервишев, уби човек и получи 20 години затвор. Той беше открит чрез Интерпол в Испания. Според обвинението малко преди да тръгне за там, се вижда с местен сараф, обменя пари и напуска страната. Чейнчаджията изчезва и е намерен по-късно в крайпътно дере. Пред съда бащата защитава яростно сина си.

Списъкът на децата на по-първи хора, замесени или лично извършили престъпления, за съжаление може да продължи. В него е и синът на виден деец на БСП от Перник, чийто син уби връстник и се скри в чужбина, пуснат от Румяна Ченалова. Там е и Стайко, синът на Миню Стайков, братовчед на убиеца Кристиан Николов, който се прочу, още когато родителят му беше на ти с властта. Той беше арестуван с подозренията, че е бос на шайка крадци на ДДС, „захарни петлета”, както ги нарече полицията, покрай това, че търгуваха със захар.

Общото между всички е, че уж ги съдят, но накрая или ги изкарват невинни, или им дават по нещо леко, най-често условно. За жертвите общо взето бързо се забравя.

Казват, че родителите не са виновни за действията на децата си. Но казват също, че и крушата не пада по-далеч от дървото.

"Уикенд"



Тагове:   закони,   деца,   присъди,


Гласувай:
8



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojo12345
Категория: Политика
Прочетен: 3628274
Постинги: 1932
Коментари: 4403
Гласове: 18517
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031